Opas: Akkujen lataaminen

 

Opas: Akkujen lataaminen

 

6 tärkeää asiaa akkulatureista

Akkujen lataaminen oikealla tavalla on tärkeää niin kennoille, laturille, ladattaville laitteille kuin käyttäjälle.

Jotta saisit parhaan hyödyn akuistasi ja löytäisit sopivan laturin tarpeidesi mukaan, olemme keränneet joukon tietoja, joista voi olla hyötyä.

 

 

» Älä lataa kokonaan tyhjentyneitä ja osittain tyhjentyneitä akkuja samanaikaisesti

Älä lataa kokonaan tyhjentyneitä ja osittain tyhjentyneitä akkuja samanaikaisesti, ellei laturissa ole erillisiä latauskanavia.

 

» Lataustapa riippuu laturin latauskanavien määrästä

Lataustapa riippuu laturin latauskanavien määrästä. Jos laturissa on 4 akkulokeroa ja 2 latauskanavaa, tarkoittaa se sitä, että akut pitää ladata pareittain, jotta virtapiiri sulkeutuu. Useimmissa premiumlatureissa on yksittäiset latauskanavat, esim. 4 akkulokeroa ja 4 akkukanavaa, mikä tarkoittaa sitä, että akkuja voi ladata yksittäin.

 

» Älä käytä sekaisin eri tyyppisiä akkuja laitteissasi

Älä käytä sekaisin akkuja ja kertakäyttöparistoja (NiMH, NiCd, alkali jne.) äläkä kapasiteetiltaan eri arvoisia akkuja (1300 mAh ja 1800 mAh) paristo/akkukäyttöisessä laitteessa.

 

» Alhainen itsepurkaus

Historiallisesti tarkasteltuna on ladattavien akkujen (NiMH) ongelmana ollut latauksen säilyminen sen jälkeen, kun akut on poistettu laturista. Yleensä 15-20% kapasiteetista häviää joka kuukausi, kun niitä säilytetään ilman käyttöä. Nykypäivänä, parannetun tekniikan ansiosta ladattavien NiMH-akkujen itsepurkaus on hyvin vähäistä ja ne säilyttävät 85 prosenttia latauksestaan yhden vuoden varastoinnin jälkeen. GP ReCyko Pro säilyttää varauksensa vieläkin paremmin, 70% jopa 5 vuoden varastoinnin jälkeen. Siksi ne toimitetaan valmiiksi ladattuina ja ne soveltuvat heti käytettäviksi myös pitkään varastoinnin jälkeen.

 

» Pikalaturi lataa akut lyhyessä ajassa

Pikalaturi lataa akut lyhyessä ajassa, ja siinä on useita turvaominaisuuksia, sillä nopea lataus voi aiheuttaa esim. ylilatauksen tai ylikuumenemisen, jotka voivat vahingoittaa akkuja.

 

» Standardilaturi eli yönylilaturi lataa akut hitaasti

Standardilaturi eli yönylilaturi lataa akut hitaasti (mielellään yön yli). Etuna on latauksen varovaisuus, mikä on hellävaraista akuille. Hidas lataus pidentää akkujen käyttöikää ja estää latauksen aikaisia riskejä, kuten ylikuumeneminen ja oikosulku.

 

 

Oletko poisheittäjä?

Mieti kaikkia tavaroitamme, joita käytetään vain kerran. Silloin tarvitsisit uuden auton joka kerta, kun tankki on tyhjä. Ja älypuhelimesi tai tablettisi pitäisi heittää roskiin, kun akku on tyhjä. Tällainen maailma on tietenkin kestämätön – sen ymmärrämme kaikki. Kuitenkin meitä vaaditaan käyttämään kertakäyttöparistoja.

 

Liity sinäkin nyt mukaan ja ryhdy lataajaksi

 

 

GP ReCyko - ladattavat akut

Paras akku, jonka olemme koskaan kehittäneet. GP ReCyko Pohjoismaissa eniten markkinoitu ladattava akku. Se on maailman suurimman NiMH-valmistajan, GP Batteriesin, huolellisesti valmistama, testaama ja laatuvarmistama. Sarja sopii hyvin sekä arkikäyttöön että vaativimmallekin käyttäjälle.

 

Lue lisää

 


 

 

Akkulaturit

Akkujen latauslaite on tärkeä, jotta voit ladata akkujasi yhä uudelleen. Perheelle on tärkeää, että se sopii kotiin ja on helppokäyttöinen. Ammatti ja erityiset kiinnostuksenkohteet asettavat korkeat vaatimukset nopeudelle ja luotettavalle virtalähteelle. GP Batteriesilla on monta latauslaitetta, jotka on helppo mukauttaa juuri sinun lataustarpeidesi mukaan.

 

Lue lisää

 

Yleisimpiä kysymyksiä

Onko sinulla kysyttävää? FAQ-osiossa vastaamme kaikkiin tavallisiin kysymyksiin, jotka koskevat sekä akkuja, paristoja että valaistusta.

 

Lue lisää