GP x Turmammor

 

GP x Turmammor - Kaksi äitiä, kolme lasta, 650 kilometriä pyörän selässä pitkin Pohjois-Norjaa

Kaksi äitiä, kolme lasta, 650 kilometriä pyörän selässä pitkin Pohjois-Norjaa

Josefine ja Petra aloittavat kolmen lapsensa kanssa 15. heinäkuuta 30 päivää kestävän pyöräilyseikkailun. Noin 650 kilometrin matka alkaa Tromssasta ja päättyy Lofooteille Å-nimiseen kylään. Pyöräretken aikana ryhmä tuo esille YK:n ilmastotavoitteita ja haluaa osoittaa, miten matkustaminen sujuu mahdollisimman pienin ympäristövaikutuksin.

 

Pyöräilijät nukkuvat teltassa ja syövät mahdollisuuksien mukaan ruokakauppojen hävikkiruokaa elääkseen mahdollisimman kestävällä tavalla pyöräretken ajan.

 

 
 

 

Turmammor - the route

 

GP x Turmammor

Tämän vuoksi GP tukee Turmammor-ryhmää

GP haluaa olla mukana huonojen ja ikävien tapojen muutoksessa parempaan. Haluamme kiinnittää huomiota siihen, miten ihmisluonteelle on ominaista pysyttäytyä huonoissa tavoissa vain, koska ne tuntuvat turvallisilta tai mukavilta. Tavoitteemme on nimittäin muuttaa paristojen käyttö paljon vihreämmäksi ja kestävämmäksi heittämällä hyvästit kertakäyttöparistoille.

 

Kun kohtasimme Turmammor-ryhmän, innostuimme heti ja halusimme auttaa kahta äitiä lapsineen toteuttamaan matkansa.

 

 

 

 

 

 

 

He ovat Turmammor

 
Turmammor x GP

 

Luonnossa löytää sisäisen voimansa

Olen Josefine, 31-vuotias käyttäytymistutkija, jonka intohimona ovat kestävä kehitys ja ulkoilu. Olen Siggen ja Viggon äiti, aviomieheni Kalle on paras ystäväni ja seikkailukumppanini. Olen Turmammor-ryhmän perustajia.

 

Jo pienenä lapsena kutsumuksenani oli tehdä jotain, jolla on väliä. Luoda oikeudenmukaisuutta. Itselleni, muille ja ympäristölle.

 

Alle vuosi sitten minä ja Petra emme tunteneet toisiamme. Nyt meillä on suuria suunnitelmia, yhteisiä unelmia ja useita jännittäviä projekteja, joita toivomme aloittavamme tulevaisuudessa. Niille yhteinen punainen lanka on ihminen, ympäristö ja huominen.

 

Turmammor x GP

 

Ulkoilun pitää olla mahdollista jokaiselle

Olen Petra, 32-vuotias esikoulun opettaja, jolla on maisterintutkinto ihmisoikeuksista ja lasten parhaasta. Olen kotoisin Vallentunasta mutta muutin vuonna 2016 Tromssaan, jossa nykyään asun avopuolisoni, yhteisen tyttäremme Sirin sekä avopuolisoni kahden lapsen kanssa.

 

Minulle on erittäin tärkeää asua kestävällä tavalla ja se, että teen merkityksellisiä asioita. Ihmisoikeudet ovat minulle tärkeitä ja turhaudun yhteiskunnan epäoikeudenmukaisuudesta.

 

Ulkoilun ja seikkailun pitää olla mahdollista jokaiselle, mutta tällä hetkellä se ei toteudu. Toivon, että aloitteidemme ansiosta pystymme rikkomaan normeja ja ravisuttamaan rakenteita niin, että entistä useammat pääsevät kokemaan seikkailun ja ulkoilun riemuja.

 

 

 

 
GP x Turmammor

 

Teemme sen yhdessä GP:n kanssa, koska…

Kerroimme ideastamme GP:lle ja kysyimme, olisiko heiltä mahdollista saada apua polkupyörien hankintaan. Niin tapahtui. Pian GP olikin Turmammor-ryhmän pääkumppani koko vuodelle 2019. Haluamme tukea toisiamme matkalla kohti kestävämpää huomista.

 

Toivomme innoittavamme kestävämpään elämäntapaan ja määrittelevämme uudelleen, mitä seikkailu tarkoittaa äideille. GP tukee tavoitteitamme kannustamalla kestävämmän tulevaisuuden kannalta oikean energian valintaan ja helpottamalla sekä itsemme että laitteidemme pitämistä ladattuina kaukana pistorasioista.

 

 

 

 

 

 

 

Täällä voit seurata Turmammor-ryhmää

Lue lisää Turmammor-ryhmästä www.myoutdoorgeneration.comtai käy Instagramissa @turmammor saamassa innoitusta kestävämpään elämäntapaan ja oman seikkailusi löytämiseen.

 

Facebook | Instagram | www.myoutdoorgeneration.com

 

 

 

 

 

 

 

Visio kestävämmästä elämäntavasta

 

GP x Turmammor - Visio kestävämmästä elämäntavasta

 

Turmammor haluaa toimia inspiraation lähteenä naisille

Turmammor on äitien perustama toiminta-aloite äideille. Sen tarkoituksena on innostaa entistä useampia siirtymään kestävään elämäntapaan, seuraamaan sydäntään ja löytämään oman seikkailunsa. Luontosuhteen avulla välitämme viestiämme kestävästä kehityksestä ja siitä, että pitää muistaa kuunnella sisintään. Sydämen äänen kuuleminen ja tasapainon löytäminen on erityisen tärkeää nykyaikana, jolloin pitää eri tavoin miettiä uudelleen kestävän huomisen luomista.

 

 

 

 

Kestävä elämäntapa

"Haluamme keskustella kestävästä elämäntavasta osoittelematta ja ilman mielipiteitä oikeasta ja väärästä. Uskomme että tuomitsemattoman suhtautumistavan ansiosta entistä useammat uskaltavat osallistua kestävän yhteiskunnan kehitykseen ja siitä käytävään keskusteluun."

 

 

Ympäristö

"Kun kyse on ilmastosta, meillä ei ole enää aikaa keskustella oikeasta ja väärästä. Meillä ei ole aikaa käyttää energiaamme siihen, että paheksumme ja syyllistämme muita siitä, mitä he tekevät, mitä he eivät tee ja mitä heidän pitäisi tehdä eri tavalla."

 

 

Tasa-arvo

"Turmammor haluaa tietoisesti nostaa esille naisia ylipäätään ja äitejä erityisesti, koska mielestämme ulkoilussa on nähtävissä valta-aseman vinoutuma ja poissulkeminen, joka liittyy siihen, kenellä on valtaa, näkyvyyttä ja oikeus ottaa tilaa."

 

 

 

 

 

 

 

Lue lisää Turmammor-ryhmästä www.myoutdoorgeneration.comtai käy Instagramissa @turmammor saamassa innoitusta kestävämpään elämäntapaan ja oman seikkailusi löytämiseen.