Valonlähteet

 

Valaistus on tärkeämpää kuin uskotkaan

Aivan kuten kaikki muukin kodissasi, kertoo valaistus jotain olemuksestasi. Lukulamppu nojatuolin vieressä kertoo, että rentoudut mielelläsi kirjan tai lehden parissa, hyvin valaistu keittiö kertoo kokkausinnostuksesta ja valaistu pihatie kertoo, että perheen turvallisuudesta huolehtiminen on tärkeää.

Uusi tekniikka ja tutkimukset valon vaikutuksesta ihmiseen ovat lisänneet ymmärrystä siitä, millaista on hyvä valo ja että valaistus pitää sopeuttaa henkilön ja tarkoituksen mukaan. Keskitymme lamppujen kehitystyössä siihen, että niiden pitää olla älykkäitä, helppoja ymmärtää ja käyttää, kestää pitkään ja ennen kaikkea antaa miellyttävää valoa. Tavoitteenamme on antaa kaikille mahdollisuus valaista koti, jossa jokainen tuntee viihtyvänsä nyt ja tulevaisuudessa.
Miten valitsen oikean lampun?

Tavallisia valaisimia varten valikoimassamme on kaksi erilaista LED-tekniikkaa. Vakio-LED (tavallisin tyyppi nykypäivänä) ja Filamentti-LED.


Vakiomallistomme tarjoaa korkealaatuista ja pitkäikäistä valoa. Tämäntyyppisessä valaisimessa LEDit asennetaan levylle, joka antaa valolle rajoitetun ja suunnatun valonsironnan. Ne soveltuvat käytettäväksi suljetuissa valaisimissa ja kohdevaloissa. Lamput tarjoavat lämpimän valkoisen valon, johon olemme tottuneet.

Filamenttilamput valmistetaan innovatiivisella LED-tekniikalla, mutta itse asiassa ne heijastavat hehkua menneisyydestä. Filamenttitekniikkaa voidaan kuvata sanoilla retro, vintage tai decor, kun LEDit asennetaan metallilankaan, joka jäljittelee hehkulamppua. Filamenttilampun muoto, valovirta, joustavuus ja valon 360 °:n diffuusio ovat täysin verrattavissa perinteiseen hehkulamppuun. Filamenttilamput soveltuvat parhaiten paikkoihin, joissa tunnelmalla on merkitystä, ja avoimissa valaisimissa, joissa tyypilliset valolangat ovat näkyvissä.

 

Opettele käsitteet, joiden avulla valinnan tekeminen myymälässä on helpompaa:Watt (W): Ilmaisee energiankulutuksen. Kuitenkaan se ei ilmaise, miten paljon valoa lamppu luovuttaa eikä sitä pitäisi käyttää vertaamaan valovoimakkuuksia.


Lumen (lm): Ilmaisee, kuinka paljon valoa ympärisäteilevä lamppu luovuttaa. Mitä korkeampi lumen-arvo, sitä enemmän valoa.

Värilämpötila: Valon värisävy mitataan Kelvin-asteikolla. Korkea värilämpötila vastaa sinertäviä värejä, kun taas alhainen värilämpötila vastaa punertavia värisävyjä. Hehkulampun värilämpötila vastaa 2700 K, ja se on tavallisin standardi Pohjoismaissa.


Kandela (Cd): On valovoiman yksikkö, joka Ilmaisee valon intensiteettiä tietyssä suunnassa.

1 tuote(tta)

/ sivu

1 tuote(tta)

/ sivu