fbpx

Tehokkaat kertakäyttöparistot

Markkinoilla on nykyään useita erityyppisiä kertakäyttöparistoja, kuten alkaliparistoja, ruskokiviparistoja ja litiumparistoja. Eniten myydään alkaliparistoja, Ruotsissa noin 100 miljoonaa vuosittain. Tavallisimpia käyttökohteita ovat esim. kellot, taskulamput, lelut ja kamerat sekä muut laitteet, joille halutaan pitkä käyttöikä. Ladattavista akuista poiketen kertakäyttöparistot voi nimensä mukaisesti käyttää vain kerran.

gp ultra plus

GP Ultra Plus

Vuotemme paristoalalla ovat opettaneet, että tehokkuus pidentää pariston kestoa ja kesto puolestaan antaa enemmän aikaa haluamiensa asioiden tekemiseen.

GP Ultra Plus on kehitetty tätä ajatellen. Se on tahokkain koskaan kehittämämme alkaliparisto. Lisäksi sillä on Joutsen-ympäristömerkki.

GP Lithium

Litiumparistoilla on monia etuja. Ne ovat energiatiheitä, kevyitä, pitkäikäisiä ja säilyttävät suorituskykynsä alhaisissa lämpötiloissa aina –20 °C:seen. Litiumparistot sopivat paljon virtaa vaativiin laitteisiin, ja niitä käytetään yleisesti valokuvausvälineissä. 9 voltin litiumparistot ovat tavallisia palovaroittimissa, sillä niiden käyttöikä on alkalisia paristoja pidempi.

Litiumparistot ottavat ympäristön huomioon, eivätkä ne sisällä lainkaan raskasmetalleja kadmium, lyijy ja elohopea.

gp lithium
miljömärkta engångsbatterier

Ympäristömerkittyjä kertakäyttöparistoja

Jos aiot ostaa kertakäyttöparistoja, osta ympäristömerkittyjä.

Joutsenmerkittyjen kertakäyttöparistojen käyttöikä on testattu, ja ne täyttävät tiukimmat vaarallisia metalleja koskevat vaatimukset. Joutsenmerkittyjen kertakäyttöparistojen käyttö vähentää ympäristölle vaarallisen jätteen syntymistä

Pitääkö paristoja säilyttää jääkaapissa?

Voit toki halutessasi tehdä niin, mutta useimmiten siellä on parempaakin säilytettävää, kuten ruokaa. Paristot pärjäävät loistavasti myös jääkaapin ulkopuolella.

Pohditko jotain muuta paristoihin liittyvää? Vastaamme yleisimpiin kysymyksiin sivulla Usein kysyttyä.

Ska batterier förvaras i kylskåpet?

Kierrätä paristot tyylillä

Tavoitteenamme on tietysti valmistaa vain ladattavia akkuja, mutta niin kauan kuin kertakäyttöparistojakin edelleen myydään, haluamme varmistaa, että mahdollisimman suuri osa kierrätetään eikä päädy roskiin.

Paristopesä on keino tehdä käytettyjen paristojen keräämisestä asiakkaillemme helpompaa.