fbpx

Elämme yhteisellä planeetalla

1,2 miljardia ihmistä maailmassa elää tällä hetkellä energiaköyhyydessä.

Ongelma koskettaa etenkin syrjäisiä kyliä, joista puuttuu kiinteä sähköverkko ja joissa sähkönsaanti on minimaalista tai lähes olematonta. Trine työskentelee energiaköyhyyden vähentämiseksi ja on toimintansa alusta lähtien tuonut puhdasta aurinkoenergiaa satojen tuhansien ihmisten ulottuville.

GP Batteries on aloittanut pitkän tähtäimen yhteistyön Trinen kanssa. Tällä hetkellä osa ladattavien akkujemme ja LED-lamppujemme myyntituotoista lahjoitetaan Trinen vetämille hankkeille.

Terveellisempää arkea

Lämmityspetrolin ja dieselin kaltaiset polttoaineet aiheuttavat vakavia terveysongelmia. WHO:n mukaan 4,3 miljoonaa ihmistä vuosittain kuolee ennenaikaisesti fossiilisista polttoaineista peräisin olevien myrkyllisten kaasujen aiheuttamien sairauksien seurauksena. Aurinkoenergiaan siirtymisellä vähennetään sekä terveysongelmia että lääkärikäyntien kustannuksia.

“My life has improved because of the solar home system. The kerosene lamp used to provide bad light and had severe effects on our health. The use of kerosene has caused deaths in my family due to the toxic fumes and I’m happy that we now can use clean energy.”

– Philsta Ochieng
Kasipul, Kenya

Investoi johonkin
Trinen hankkeista

Ilmoita koodi GPxTRINE tehdessäsi ensimmäisen investointisi osoitteessa jointrine.com, niin saat meiltä 5 euroa.

Taloudellista säästöä

Fossiiliset polttoaineet tulevat ajan mittaan kalliiksi. Aurinkoenergiaan vaihtamalla säästetyt rahat voidaan kohdistaa työllisyyteen, koulutukseen sekä kotitalouden kehittämiseen ja sen varallisuuden lisäämiseen. Tutkimukset myös osoittavat, että naiset käyttävät miehiä todennäköisemmin suuren osan kotitalouden tuloista lasten koulutukseen. Moni katsookin, että avain energiaköyhyyden vähentämiseen on tukea naisia eri tavoin.

“I have been spending a lot of money on kerosene and paraffin, now I will be able to save. With the savings I make I will start a business selling tomatoes at the local market.”

– Caroline Okutoyi
Harambee, Kenya

Osta ja osallistu

Ladattavat akut ja LED-lamput ovat paras valinta sekä ympäristölle että lompakollesi. Lisäksi osa tuotoista lahjoitetaan Trinen hankkeille.

Parempaa elämänlaatua

Sähkövalo helpottaa opiskelua, työntekoa ja muita askareita vuorokauden ajasta riippumatta. Se tekee kotoa lähdöstä aamuisin ja kotiintulosta iltaisin turvallisempaa, jättää perheille enemmän aikaa yhdessäoloon – eikä kenenkään tarvitse kulkea pitkiä matkoja hakeakseen lämmityspetrolia tai ladatakseen puhelimia.

“The biggest benefit of getting solar energy is that it enables my kids to study. I want them to study so they can get a better future. We also use the lamps to light the compound, enabling us to leave the house and feel safe.”

– Mary
Katuluni, Kenya

Näin TRINE toimii

Investoi aurinkoenergiaan

Etsi mieluinen hanke, investoi siihen ja hanki aurinkoenergiaa kehittyvien talouksien käyttöön.

Aurinkosähköä ihmisille

Paikallinen aurinkoenergiakumppani jakaa tuotteet ja hoitaa niitä paikan päällä.

trine_investment

Tuottoa investoinnistasi

Jos hanke onnistuu, saat sijoituksesi takaisin tuottoineen.

Yhteydet tarjoavat uusia mahdollisuuksia

Matkapuhelinverkkoyhteys tai televisio kotona auttaa pysymään ajan tasalla maan ja maailman tapahtumista. Tieto on tarpeen esimerkiksi, kun haluaa osallistua vaaleihin ja äänestää. Myös yhteydenpito perheeseen ja ystäviin helpottuu, ja ihmiset pysyvät selvillä, milloin kannattaa matkustaa lähikaupunkiin tai markkinoille.

“People want to pay off their solar home systems early so they can upgrade their systems with for example a TV. By doing so they not only save money but can also access information and participate in the elections among other things.”

– Diana Moyo
Mwembeshi, Zambia