fbpx

Kaksi äitiä, kolme lasta, 650 kilometriä pyörällä pitkin Pohjois-Norjaa

Josefine ja Petra lähtivät 15. kesäkuuta 2019 kolmen lapsensa kanssa 30 päivän pyöräilyseikkailulle Tromssasta Lofooteilla sijaitsevaan Ån kylään. Koko reitin pituus oli noin 650 kilometriä. Matkan aikana he toivat esiin YK:n ilmastotavoitteita ja näyttivät esimerkillään, miten matkustaminen sujuu mahdollisimman pienin ympäristövaikutuksin. Pyöräilijät yöpyivät teltassa ja söivät ruokakauppojen hävikkiruokaa elääkseen matkan aikana mahdollisimman kestävällä tavalla.

Luonnossa löytää sisäisen voimansa

Olen Josefine, 31-vuotias käyttäytymistieteilijä, jonka intohimona ovat vastuullisuusasiat ja ulkoilu. Olen Siggen ja Viggon äiti, parhaan ystäväni ja seikkailukumppanini Kallen vaimo ja yksi Turmammor-ryhmän aloitteentekijöistä.
Jo aivan pienestä asti olen tuntenut kutsumusta vaikuttaa asioihin. Luoda oikeudenmukaisuutta itselleni, muille ihmisille ja ympäristölle.

Ulkoilun on oltava jokaisen ulottuvilla

Olen Petra, 32-vuotias varhaiskasvatuksen opettaja ja ihmisoikeuksien ja lasten etujen maisteri. Olen kotoisin Ruotsin Vallentunasta, mutta muutin vuonna 2016 Tromssaan, jossa asun avopuolisoni, tyttäremme Sirin sekä avopuolisoni kahden lapsen kanssa.

Minulle on tärkeää elää vastuullisesti ja tehdä merkitykselliseltä tuntuvia asioita. Ihmisoikeudet ovat intohimoni, ja yhteiskunnan epäoikeudenmukaisuus saa minut turhautumaan.

Halu toimia naisten innoittajina

Turmammor on aloite äideiltä äideille. Tarkoituksena on innostaa entistä useampia siirtymään kestävään elämäntapaan, seuraamaan sydäntään ja löytämään oma seikkailunsa. Luontosuhteen avulla välitämme viestiä vastuullisuudesta ja sisimpänsä kuuntelemisen tärkeydestä.

Sydämensä äänen kuunteleminen ja tasapainon löytäminen on erityisen tärkeää nykyaikana, jolloin meidän on muutettava elintapojamme kestävän huomisen luomiseksi.

Visio vastuullisemmasta elämäntavasta

Kestävä elämäntapa

”Haluamme puhua kestävästä elämäntavasta osoittelematta, mikä on oikein tai väärin. Uskomme, että tuomitsematon suhtautuminen saa yhä useammat osallistumaan keskusteluun kestävästä yhteiskunnasta ja sen hyväksi tehtävään työhön.”

Ilmasto

”Kun kyse on ilmastosta, ei ole enää aikaa väitellä oikeasta ja väärästä. Emme ehdi käyttää energiaa toisten paheksumiseen tai syyllistämiseen teoistaan tai tekemättä jättämisistään. On keskityttävä siihen, miten voimme vaikuttaa asioihin.”

Tasa-arvo

”Turmammor-ryhmä haluaa tietoisesti nostaa esiin naisia ylipäätään ja erityisesti äitejä, sillä ulkoilualalla on mielestämme nähtävissä valtaan, näkyvyyteen ja tilan ottamiseen liittyvää vinoumaa ja poissulkemista.”

Tämän vuoksi
GP tukee Turmammor-ryhmää

GP:n intohimona on kannustaa vaihtamaan huonoja ja valitettavia tapoja parempiin. Haluamme tuoda esiin sitä, että pelkkä turvallisuudenkaipuu ja mukavuudenhalu saavat ihmiset luonnostaan pitämään kiinni haitallisista toimintatavoista.

Kun kuulimme puhuttavan Turmammor-ryhmästä, innostuimme välittömästi, ja meissä heräsi halu auttaa kahta äitiä lapsineen toteuttamaan matkansa ja saamaan kuuluvuutta hankkeen tärkeälle sanomalle.

650 kilometrin retki

Äidit pyöräilivät 650 kilometriä Tromssasta Lofooteilla sijaitsevaan Ån kylään.