fbpx

Yrityksen historia

Vuonna 1985 kolme ystävystä rekisteröi Cebon-yrityksen. Todellisessa yrittäjähengessä he alkoivat kaupata nappiparistoja länsiruotsalaisesta teinin huoneesta käsin, mistä sai alkunsa nyt jo 30 vuotta jatkunut menestystarina. Nykyään Cebon on GPBM Nordicin, GPBM Italyn ja GPBM Francen emoyhtiö.

GPBM on hongkongilaisen GP Batteries Ltd:n osakkuusyhtiö, joka vastaa markkinoinnista ja jakelusta Pohjoismaiden, Ranskan ja Italian markkinoilla.

1964

Gold Peak Group perustettiin Tai Possa, Hongkongissa vuonna 1964, ja sittemmin GP Batteriesista on kehittynyt globaali paristontoimittaja. Innovatiiviset tuotteet ovat mahdollistaneet johtoaseman paristoalalla ja teollisuuden jatkuvan kehityksen edistämisen.

1986

Yhtiö perustetaan Cebon-nimisenä. Ensimmäiset myyntiin tulevat paristot ovat nappiparistoja, ja toimintaa on vain Ruotsin markkinoilla.

1988

Ensimmäiset kontaktit Hongkongissa sijaitsevan Gold Peak Industriesin (GPI) kanssa. GP Batteriesista tulee GPI:n paristotoimittaja.

1995

Matkapuhelinmarkkinat kasvavat voimakkaasti, mikä luo valtavaa kysyntää matkapuhelinten akuille ja lisätarvikkeille. Yhtiö laajenee ja perustaa tytäryhtiön Suomeen. Norjan ja Tanskan markkinoille perustetaan jakeluverkosto. Liikevaihto noin 70 miljoonaa Ruotsin kruunua.

1997

GP tuo ensi kerran markkinoille ladattavat akut ja maailman ensimmäisen akkulaturin – GP PowerBank 1:n.

2000

GP PowerBank -akkulaturit laajentuvat voimakkaasti, GP Batteries vakiinnuttaa yhä asemaansa ja lukeutuu Pohjoismaiden suurimpiin paristontoimittajiin. Tytäryhtiöiden perustaminen Norjaan ja Tanskaan mahdollistaa jakelun kaikkiin Pohjoismaihin. Liikevaihto noin 100 miljoonaa Ruotsin kruunua.

2004

Digikameran itseoikeutettu paikka kodeissa kasvattaa ladattavien akkujen kysyntää entisestään. GP Batteries kasvaa orgaanisesti ja ostaa GPBM Francen, Ranskan markkinoilla toimivan jakelijansa. Liikevaihto noin 280 miljoonaa Ruotsin kruunua.

2006

GP Batteries ostaa GPBM Italyn, Italian markkinoilla toimivan jakelijansa. Organisaation työntekijämäärä ylittää 100 hengen rajapyykin. Liikevaihto noin 330 miljoonaa Ruotsin kruunua.

2014

Kannettavien GP PowerBank -laturiemme myynti kukoistaa, ja investoimme lisää markkinointiviestintäämme digitaalisessa ja perinteisessä mediassa.

2017

GP tuo markkinoille GPDesignin ja ottaa edistysaskeleita valaistuksen alueella.